
קצת על עצמי

אני ניצן, מהמורות הראשונות בארץ לניה ותנועה, כוריאוגרפית מטעם ניה העולמית, מנחת קבוצות, מובילה מסעות, ריטריטים וסדנאות ברוח ניה בארץ ובעולם.
רגע... בואי נתחיל מההתחלה.
כל חיי אהבתי לרקוד.
מאז ומעולם, ברגע שיש מוסיקה ברקע הגוף שלי פשוט מגיב לקצב והתנועה מתעוררת בגוף. לא משנה באיזה מצב פיסי או רגשי אני נמצאת, משהו בי נהיה קליל, מחייך, חי.
כשהייתי ילדה ובהמשך כנערה, התנסיתי ורקדתי מגוון רחב של סגנונות מחול: בלט קלסי ומודרני, ג'אז, פלמנקו, סטפס וקרקטר.
למרות שאהבתי לרקוד, לא הייתי אף פעם מהרקדניות הבולטות במבין הבנות, לא הייתי ב(תת) משקל הנכון, לא היה לי מספיק "פויינט" ולא ממש הצלחתי להיכנס לתבנית הנוקשה של הריקוד הקלסי. עם השנים הריקוד פינה את מקומו למסלול חיים "בטוח" יותר (לפחות כך חשבתי). למדתי לתואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית, התחתנתי עם ליאורי ואנחנו נשואים כבר 24 שנים, ילדתי את הבנים שלנו עדי וזיו ועסקתי במשאבי אנוש בחברות היי-טק. נכנסתי למרוץ החיים והריקוד הפך למשהו משני בחיים, זיכרון של חלום ילדות בלתי ממומש.
בסוף שנת 2008 באופן מקרי התוודעתי לשיעור Nia במכון הכושר בו התאמנתי.
זה היה רגע חזק שממש הרעיד אותי מבפנים. תחושה של התרגשות מלווה בשמחת הגילוי ואיזו ידיעה פנימית שמצאתי משהו שנועד עבורי. הרגשתי שיש אמת עוצמתית בתרגול בלי שידעתי להסביר מה זה אומר במילים. אבל הרגשתי את זה מבפנים. כאילו המציאו את התנועה הזו במיוחד בשבילי.
זה היה מעבר לריקוד.
זו הייתה התרוממות נפש.
החיבור בין הגוף לנפש, לרוח ולדמיון. כאילו כל החלקים שלי העוררות מלאה ואני לא רק רוקדת, אני לומדת, מתבוננת בעצמי, מתפתחת.
התנעות זרמו בגוף בצורה טבעית, אורגנית ממש, המוסיקה הייתה מדהימה, הרגשתי מחוברת לכל ומחוברת לעצמי! הייתה בי ידיעה מיידית שזה מה שעליי לעשות. קודם כל בשבילי ואח"כ לשתף בזה את כל מי שתרצה לקבל גם מ'סם החיים' הזה.
זה קרה בזמן שהייתי בחופשת לידה עם בני הצעיר שהיום בן 17. מאותה חופשת לידה כבר לא חזרתי לעולם הארגוני.
נרשמתי במקום להכשרה להיות מורה לNia.
מאז אני במסע גוף-נפש מופלא. במשך השנים המשכתי במסלול החגורות עד החגורה השחורה דאן 1 (First Degree Black Belt), למדתי הוראת פילאטיס, קונטאקט, אינפרוביזציה בתנועה, הנחיית קבוצות, לימודי פילוסופיה, ימימה והכשרות נוספות שתומכות בהתפתחות שלי כאדם וכמורה. יצרתי עבור ניה יחד עם דורית נובל, מאמנת ניה בחירה, את אחת הרוטינות המצליחות של ניה Connecting, שהביאה את המוסיקה הישראלית למורות לניה בכל העולם.
כיום אני מלמדת במסגרות שונות ומגוונות: בשיעורים קבועים בחיפה והסביבה, בסדנאות חודשיות בחיפה ובסוזן דלל בת"א, בריטריטים ביער הסודי, בפסטיבלים וכנסים בארץ ובעולם פרונטלית ואונליין. אני מנחה קבועה בפסטיבלים בארץ ובעולם, יוצרת ריטריטים והכשרות לרוקדות ולמורות לניה מתוך רצון לאפשר לא.נשים לקבל, לחגוג ולאהוב את עצמם ואת החיים ולהתפתח דרך החיבור הטבעי והפשוט לגוף, מוסיקה, תנועה והשראה.
ובעיקר אני מודה בכל יום מחדש על השמחה שהתנועה הביאה לחיי ועל האפשרות לחלוק את החוויה הזו עם הנשים הנפלאות שאני פוגשת בדרך.
מוזמנת להצטרף אלי לשיעור או סדנה ולהתחיל את המסע הפרטי שלך עם ניה (:
